Kvindernes Internationale Bededag
Velkommen
Bededag
Arrangementer
Kvindebededag -> Bededag -> Nyheder    Share
Log ind

Aktuelle nyheder

Nyhedsarkiv
 Nyheder 2019
 Nyheder 2018
 Nyheder 2017
 Nyheder 2016
 Nyheder 2015
 Nyheder 2013
 Nyheder 2012
 Nyheder 2011
 Nyheder 2010
 Nyheder 2009
 Nyheder 2008 
 Nyheder 2007
 Nyheder 2006
 Nyheder 2005
 Nyheder 2004

 Luk nyhedsarkiv

Bededagslogo

Nyheder

Nyhedsarkiv 2008


En fantastisk uge

15-11-2008
I 2008 blev bededagskollekten bl.a. givet til projektet: Kursus til 99 liberianske kvinder".
I denne beretning sendes en stor tak fra
Dansk Etiopher Mission til alle jer, der støttede projektet.

Klik på linket nedenfor.
Til top
Pilgrimsvandring

28-04-2008
Igen i år blev Fællesskabets Dag afholdt i Svendborg på Vandrerhjemmmet. Vejret var med os under pilgrimsvandringen i Svendborg by lørdag eftermiddag. Billeder fra pilgrimsvandringen Klik herFællesskabets Dag Læs også referatet fra dagen.
Til top
Hilsen fra Færøerne

19-04-2008
Hilsen fra Færøerne Lad det være sagt med det samme, at Kvindernes Internationale Bededag bestemt må være en vigtig begivenhed i Guds Riges fremgang her på øerne – for hver gang forberedelserne skal i gang, så bliver vi mindet om ordene fra 10 af spejderne, som aflagde rapport om deres spion-opgave i Kanaansland. De sagde jo ”Både i vores øjne og deres øjne, var vi som græshopper imod dem” (1. Mos. 13,33). Men heldigvis var Josva og Kaleb af en helt anden overbevisning, og deres tro gav dem alle sejr! Vi er ingen ”græshopper” i denne åndskamp, men mægtige stridsmænd for Gud, når vi går ud i tro. Priset være Herren!

Om bededagen i Torshavn, Våg og Klaksvik
Kvindernes Internationale Bededag blev holdt på tre steder, som vi plejer. Nu er ordet ”plejer” ikke just et populært udtryk i kristelige sammenhænge, men sådan er det altså. Hilsen fra FærøerneDog har vi et lille håb om, at tallet øges næste år. I et interview i radioen blev der spurgt, om dagen ikke blev holdt på Skålefjord (Østerø) og taleren, som var her i Klaksvig, tog emnet op og nævnte, at det burde de tage op, når de kom hjem. Hun er derfra og for øvrigt formand for Aglow i Østerø. Vær med at bede for det!
I Torshavn samledes de i Filadelfia i Pinseforsamlingens sal. Der kom 75 kvinder og de havde en vellykket aften.
I Våg på Suderø var 18 kvinder sammen. Også en god aften holdt i Frelsens Hærs lokaler.
I Klaksvig var vi 51 kvinder i ”Emmaus” Luthersk Missions Hus. Det blev et meget varieret program. Først Dias-serien efter velkomsten, så var der dramaoptrin om Job, den rige og dernæst fattige Job – vi så Satans ønske om at prøve Job og Guds afvisning. Tre unge damer optrådte. Det var godt. Så var der både fællesbøn, fri bøn og forbøn. Talen om Martha og Maria gav nye tanker.
Til ”Skiftelæsningen” lå et ark ved hver kuvert, hvorpå stod teksten fra Jobs bog samt versene fra Johs. 15, 9-17. Det var en god måde at få alle med.
Både i Torshavn og her i Klaksvig har vi i flere år sunget ”Vi priser dig! Lovpriser dig” til den kendte melodi ”Edelweiss”. Det er en ung færing, Jaspur Johannesen, som skrev teksten. Både lovsangsordene og melodien klinger i ørerne i flere dage.

Den anden Kvindedag, som altid holdes den 8. marts, får altid megen omtale i pressen, og det begynder allerede i januar, og de er utrolig dygtige til at få presseomtale flere gange inden dagen. Kvindedagen 8. marts afholdes i Nordens Hus i Torshavn.
I år var der desuden en slags alternativ kvindedag på et stort og dejligt kristent center i Skålefjord, hvor der blev talt om forskellige kvinder i Bibelen og om hvad vi kan lære af dem. Det var virkelig godt, har flere fortalt. Dette arrangement var lørdag formiddag. Så der var meget ”kvindeligt” at vælge imellem netop den weekend.

Vi ønsker Guds velsignelse over arbejdet.
Hjertelig hilsen fra alle her.
Alma Bjartalið.
Til top
Hilsen fra Malawi

18-04-2008
Jeg håber, I havde nogle gode gudstjenester med dette års tema. Her kom kvinderne i stort tal, og for første gang i Malawi’s historie var landets præsident til stede ved gudstjenesten og den direkte transmission i de lokale TV- og radiostationer.
Hilsen fra Malawi Hele programmet var inspireret af Helligånden, og tusinder af kvinder deltog i altergangen. Det blev et vækkelsesmøde i Malawi.
Med ønsket om Guds velsignelse sender vi vore hilsener til kvinderne i Danmark.
Edna Magwaya, Malawi.
Til top
Bededagen i Nakskov

17-04-2008
I år mødtes vi i den store 800 år gamle Skt. Nikolai Kirke i midten af byen. Bygget som katolsk kirke, nu Folkekirke.
Vi var godt 50, der havde en dejlig gudstjeneste sammen. Forberedelserne var gjort af en gruppe kvinder fra byens 6 forskellige kirkesamfund.
En gruppe havde mødtes for at øve sig på dansen ”Læg al din uro, læg al bekymring”, og det blev en rigtig god oplevelse med den dans i gudstjenesten. Ved kaffebordet bagefter fik alle, der havde lyst, mulighed for at lære dansen og selv være med i den.
Kollekt og salg af dekorationerne på kaffebordene blev til i alt 5.125,- kr. Vi er hvert år ude for, at nogle, der er forhindret i at komme, giver nogle andre penge med til indsamlingen. Det er dejligt at opleve.
Inge-Lise Lollike.
Til top
Husk tilmelding til Fællesskabets Dag

10-03-2008
Kunne du tænke dig at deltage i Fællesskabets Dag i Svendborg 26.-27. april 2008, så skal du tilmelde dig inden 1. april 2008.
Se program under menupunktet "Arrangementer"/Fællesskabets Dag
Til top

Danmarks Økumeniske Kvindekomite
Kvindernes Internationale Bededag
Kontakt
E-mail formand(at)kvindebededag.dk
E-mail webmaster webmaster(at)kvindebededag.dk
MMX-CMS v.2.4.9 - 2017.06.30. ViggoWeb ©2010-2017