Kvindernes Internationale Bededag
Forside
Bededag
Arrangementer
Kvindebededag -> Bededag -> Nyheder    Share
Log ind

Aktuelle nyheder

Nyhedsarkiv
 Nyheder 2018
 Nyheder 2017
 Nyheder 2016
 Nyheder 2015
 Nyheder 2013
 Nyheder 2012
 Nyheder 2011
 Nyheder 2010
 Nyheder 2009
 Nyheder 2008
 Nyheder 2007
 Nyheder 2006
 Nyheder 2005
 Nyheder 2004

Bededagslogo

Nyheder

Liste over planlagte Bededage 2018

06-02-2018

Fredag den 2. marts 2018 fejres Kvindernes Internationale Bededag over hele verden, og i listen nedenfor finder De en oversigt over de planlagte bededage, der afholdes rundt om i landet. Heri finder De information om tid, sted og kontaktoplysninger.

Temaet for dagen er "Gud så, at det var godt", og materialet er skrevet af bededagskomitéen i Surinam. Kunstværket er i år malet af Alice Pomstra-Elmon, som I kan læse mere om i Bededagshæftet.

Materialer til bededagen kan frit downloades under Bededagen 2018.

God fornøjelse.

 

 

 Planlagte Bededage 2018 OPDATERET 13.02.18
Til top
Besøg hos vores bedepartner Ukraine

11-01-2018

Til komité og idé møde med kvinderne fra Ukraine.

odessa_2017: img_7225.jpg

Hvert år i adventsweekenden mødes kvinder fra forskellige dele og menigheder i Ukraine. Mødet holdes i Odessa ved Sortehavet. Det betød at vejret den første dag var 12 grader varmt og den sidste 3 grader.

Ca.18 kvinder samledes fra den tysk lutherske menighed, den katolske kirke, den ukrainsk ortodokse kirke og baptistkirken. De enkelte kirkeretninger svarer ikke nødvendigvis til de tilsvarende i Danmark. Komiteen styrede mødet, som indeholdt gennemgang af:

  • Bededagshæftet, som er blevet oversat til russisk i Tyskland,
  • Valg af billede, da tyskerne ikke bruger billedet fra Surinam,
  • Ideer til arrangementer og indhold i forbindelse med bededagen i 2018 i de enkelte menigheder,
  • Referat fra inspirationsdage i Tyskland,
  • Referater fra det internationale møde i Brasilien og oplæg om, hvordan man ansøger om at blive bededagspartner, altså det land som leverer materiale til bededagshæftet.
  • Sidst men ikke mindst lærte de alle dette års salmer og sange på tysk.

Det var to dage fyldt med samvær, erfaringsudveksling, diskussion og glæde over arbejdet og et fælles mål.

Derudover har vi lært lidt om ukrainske samfundsforhold og den nuværende situation. Landet er i krig langs østfronten, hvor et stort landområde er annekteret af Rusland. Det betyder, at de menigheder som ligger der, ikke kan have kontakt med resten af kirken. Det er et folk med stor fattigdom, men i storbyen bliver der holdt rent og få sover på gaden.

Vi lagde mærke til mange biler og i alle prisklasser og stand. De, som fortalte om deres hverdag, boede mange personer på lidt plads og tager sig af hinanden på tværs af generationer, for at få det til at hænge sammen. Fx skulle den ene deltagers datter rejse til hendes hjem for at passe bedstemoderen, for at deltageren kunne rejse til mødet.

De rejser over store afstande og gerne om natten, da det er billigst og de så kan passe deres jobs både fredag og igen mandag.

En del af de kvinder, vi har mødt, bor alene og har et barn, de arbejder fx som lærer, sygeplejerske, i kirken med økumenisk arbejde, i rejsebureau eller er pensioneret. Den generelle pensionsalder er lige blevet sat op til 60 år.

De spiser ofte varm mad tre gange om dagen og der bliver serveret te eller kaffe til. Det var retter jeg også kunne have serveret hjemme som ris med kylling i sovs, suppe med hvidkål, kålsalat eller omelet.

Da vi var gæster fra udlandet, blev vi inviteret i Odessa Opera lørdag aften og så La Traviata. En flot, interessant og dejlig oplevelse i et smukt gammelt teater sammen med to af de andre deltagere. Heldigvis vidste de. hvordan man fik fat i de billige billetter.

De deltagere, som stadig var der søndag aften, blev inviteret til koncert i kirken. Vi hørte en dygtig orgelspiller, en kvindelig professor fra musikkonservatoriet sang, der var en tværfløjte spiller og en ung mand, som sang kontratenor så lyst, at det lød som en kvinde.

Professionelle og dygtige musikere.

Inge-Lise og jeg brugte morgenerne til at opleve byen, vi nåede en gåtur mod alle fire verdenshjørner med udgangspunkt fra kirken. Vi så flotte gamle restaurerede bygninger, forskellige kirker og gamle forfaldne beboelsesejendomme, hvor vi ikke ville vove os ud på balkonen. Der var god plads til fodgængere og vi så en enlig cyklist på de i alt mere end fem timer. Mandag formiddag nåede vi ned til Sortehavet, for lige at dyppe en finger i vandet inden vi gjorde klar til at flyve hjem. 

En spændende og indholdsrig oplevelse.

 

Skrevet af Sissel Madsen, som var på rejse sammen med Inge-Lise Lollike på vegne af Danmarks Økumeniske Kvindekomité.

 

odessa_2017: img_7111.jpg  odessa_2017: img_7120.jpg

odessa_2017: img_7124.jpg  odessa_2017: img_7234.jpg  

odessa_2017: img_7102.jpg

Til top
Hilsen fra Litauen

biblija.jpg

Vi vil gerne takke jer danske bededagssøstre for venskab og for jeres støtte! Vi havde en inspirerende Bededag i marts.

Hvert år samles vore bededagsmedlemmer til advent for at fejre advent og for at snakke om  næste års Bededag. Vi holder sammen og er glade for, at der også er unge kvinder blandt os, som forhåbentlig vil påtage sig ansvar for Bededagen fremover.

Må Gud velsigne os alle.

 

Kærlige hilsner fra

Kristina Ivanauskiene

 

 

litauen.jpg

Til top
Ny bededagskomite i Malawi

Disse billeder er fra vore medsøstre fra Malawi, det ene af DØK's tre bededagspartnerlande. Billedet er fra det konstituerende møde af en ny bededagskomite.

img_6989.jpg


Herren for bordenden er biskop Matonga, generalsekretær for Malawi's Kirkeråd (Counsel of churches). Han deltog i det første møde, og herefter kan de bruge ham som "resurse-person".


Esther Grant, formand, sidder på biskoppens højre side - på billede 2 har hun en hånd "oppe".

 

img_6990_lo.jpg

Til top
Fællesskab i Brødrekirkens ånd

03-11-2016

På Bededagen 2016 var ét af indsamlingsprojekterne Brødremenighedens arbejde i Albanien. Vi har fået billeder og en hilsen om, hvordan vor hjælp er nået frem og allerede er i brug:

pogradec_2016: img_7850_web.jpg


Kære søstre og brødre i Kristus!
Det er med stor glæde, at vi kan fortælle jer, at det projekt, der blev omtalt af pastor Jørgen Boytler ved gudstjenesten den 1. oktober, er begyndt. Det første møde er holdt i Pogradec, hvor 36 kvinder deltog. Dette projekt med titlen "Fællesskab i den Brødrekirkens ånd" støttes af Kvindernes Internationale Bededag i Danmark. Det er et retræte program for vore kvinder, hvor de får mulighed for at lære om fællesskab, får bedre forståelse af Den Lutherske Kirkes og Brødrekirkens historie i Albanien. De deler liv og vidnesbyrd, diskuterer, beder; der er også masser af sang.
Vi er i gang med at forberede de næste møder, som vil finde sted i Bathore og Elbasan.

Med kærlighed og velsignelser,
Gud velsigne jer alle

De ansatte i Den Lutherske Kirke og Brødrekirken i Albanien

 pogradec_2016: dsc00003_web.jpg pogradec_2016: dsc00007_web.jpg

pogradec_2016: dsc00012_web.jpg pogradec_2016: dsc00022_web.jpg

pogradec_2016: img_7853_web.jpg pogradec_2016: img_7861_web.jpg

pogradec_2016: img_7868_web.jpg

 

Til top
Ny folder om Kvindernes Internationale Bededag

21-02-2013

Hent den nye folder her.

 Folder om Kvindernes Internationale Bededag
Til top

Danmarks Økumeniske Kvindekomite
Kvindernes Internationale Bededag
Kontakt
E-mail formand(at)kvindebededag.dk
E-mail webmaster webmaster(at)kvindebededag.dk
MMX-CMS v.2.4.9 - 2017.06.30. ViggoWeb ©2010-2017