Kvindernes Internationale Bededag
Velkommen
Bededag
Arrangementer
Kvindebededag -> Nyheder    Share
Log ind

Aktuelle nyheder

Nyhedsarkiv
 Nyheder 2019
 Nyheder 2018
 Nyheder 2017
 Nyheder 2016
 Nyheder 2015
 Nyheder 2013
 Nyheder 2012 
 Nyheder 2011
 Nyheder 2010
 Nyheder 2009
 Nyheder 2008
 Nyheder 2007
 Nyheder 2006
 Nyheder 2005
 Nyheder 2004

 Luk nyhedsarkiv

Bededagslogo

Nyheder

Nyhedsarkiv 2012


Blandt 224 bededagskvinder fra 103 lande

31-08-2012

Det er altså helt fantastisk at være samlet så mange bededagskvinder på ét sted, New York, fra alle verdensdele! Det var Inge Lise Larsen, DØK’s kasserer, og undertegnede, der fik lov til det.

Temaet for det internationale møde var "Ret skal strømme som vand, retfærdighed som en stadig rindende bæk" (Amos 5,24).

Emnet blev belyst på mange forskellige måder, gennem personlige historier fra alle verdensdele; det var meget, meget gribende personlige erfaringer, der blev delt. Jeg har siden den dag, hvor vi hørte Shirlenes historie fortalt af hendes veninde Vino, bedt for Shirlene og hendes 4 børn. De bor på Sri Lanka. Krig, arbejdsløshed og mangel på så godt som alt tvang Shirlene til at rejse til USA og arbejde for derved at kunne sende penge hjem til familien til mad og skolegang for børnene. Hun knoklede løs, blev udnyttet, men troede jo, at hendes familie overlevede på denne måde. Det viste sig, at manden kun havde brugt pengene på sig selv, de fleste havde han drukket op, han havde ikke betalt husleje, ikke skolepenge, så børnene havde det elendigt. Shirlene rejste hjem til Sri Lanka. Manden døde kort efter, og hun står tilbage med 4 frustrerede teenagebørn, som stadig ikke har mulighed for skolegang mm.
Veninden, der fortalte Shirlenes historie, gør, hvad hun kan for at støtte, opmuntre, finde muligheder for Shirlene og hendes børn, men det er næsten umuligt i et land, der er så "slidt ned" efter krige.

Vi skulle også en dag fortælle vores egen migranthistorie. Først tænkte jeg: "Jeg har da ingen migranthistorie", men da emnet blev bredt ud til at dække flytninger/forandringer på mange niveauer, viste det sig, at vi alle havde en migranthistorie. Vi havde bare aldrig tænkt på os selv som migranter. Det var en stor øjenåbner.

Bibeltimerne var meget, meget givende. De blev holdt af Glory Dharmaraj, metodist, og Ulrike Beckman, katolik. Ulrike Beckman formår på en helt egen måde at åbne en bibeltekst, så vi ser nye – oftest overraskende – aspekter i teksten. Det gjorde hun også denne gang med Hagar, 1. Mos.16, hvor overskriften var "At se og at blive set". Hagar er en migrant kvinde. Vi læste og hørte om denne migrant kvinde ind i den bibelske kontekst. Læste og tydede fortællingen gennem Hagar, som er betydningsfuld både for kristne, jøder og muslimer.
Den anden bibeltime, som Ulrike Beckman holdt, havde titlen: "Kvinden, som fortalte sandheden" Johs. 4,1-44. Denne kvinde bragte det levende vand til sit bagland, sin by. Vi fik stillet spørgsmålet: "Hvad bringer du hjem herfra?" Ulrike Beckmans bibeltimer var lange, men ingen kiggede vist på deres ur, for vi blev draget sådan ind i fortællingen, at den fyldte os helt og var utrolig nærværende i 2012!

På et verdensmøde er der en arbejdsgruppe om økonomien for den kommende periode, en arbejdsgruppe, der tager sig af valgprocedure til de regionale valg og til valg af formand, ligesom der er en temaarbejdsgruppe til den kommende periode. Jeg blev spurgt om at deltage i temagruppen. Det var spændende! At gennemlæse alle de temaforslag og bibeltekstsorslag, der er kommet ind fra alverdens lande, forsøge at finde fællestræk, så de kan puttes sammen i 6 "kasser" (vi skulle finde temaer til de næste 6 år), så nærlæse igen. Hvad er det, der peges på fra de forskellige lande? Hvilket temaforslag kan være dækkende for denne "kasse". Det er ikke nemt at finde frem til 6 temaer, men vi gjorde vort bedste og lyttede (læste) nøje til, de forslag, der var sendt ind.

En dag besøgte vi i grupper efter valg forskellige organisationer, der har fokus på retfærdighed. Jeg var på besøg i New York Asian Women’s Center, som hjælper især asiatiske kvinder, der udnyttes i New York. De får hvert år mere end 3.000 opkald på deres 24-timers hotline. Deres ansatte dækker 14 forskellige sprog. Siden 2005 har de haft et intensivt arbejde for de kvinder, der er kommet til USA pgra menneskehandel. Centret har et meget stort, vidtforgrenet og professionelt arbejde, som er anerkendt af New York stat.

En anden meget dejlig oplevelse var at møde repræsentanter fra vore bedepartnerlande. Både fra Malawi, Ukraine og Litauen har vi mange, mange kærlige hilsner med til alle bededagskvinder i Danmark. Vores nye verdensformand blev Corinna Harbig, Slovenien. Vores to nye Europa repræsentanter blev Emmanuelle Bauer, Luxemburg og Laurence Gangloff, Frankrig. Det er 3 rigtig gode personer på disse poster. Lad os huske dem i vores forbøn sammen med vore bedepartnere.

Meget beriget rejste jeg hjem igen til vores dejlige Danmark.
Inge-Lise Lollike

Til top
Tilmelding til Fællesskabets dag 2012

09-03-2012
Husk at tilmelde dig inden 2. april til Fællesskabets Dag i Svendborg d. 28. og 29. april.
Se program under arrangementer/fællesskabets dag.
Vær opmærksom på, at girokontoen nu har Reg.nr 1551 7155530 og at kassereren har fået nyt tlf. nr. 40 20 93 09. På gensyn i Svendborg
Til top
Bededagskollekten!

03-03-2012
Kollekten sendes straks efter Bededagen til giro 1551 7155530 til Inge Lise Larsen, Søndergade 19, 7400 Herning, tlf. 40 20 93 09 (NB. NYT NUMMER).

Husk også at sende oplysninger om bededagen til sekretaer@kvindebededag.dk
Til top
Husk tilmelding til Inspirationsdag 2012

03-01-2012
Husk tilmelding til Inspirationsdag 2012
Det er på høje tid at du tilmelder dig til Inspirationsdagen !
Se program for dagen under "arrangementer". Vel mødt og på gensyn.
Til top

Danmarks Økumeniske Kvindekomite
Kvindernes Internationale Bededag
Kontakt
E-mail formand(at)kvindebededag.dk
E-mail webmaster webmaster(at)kvindebededag.dk
MMX-CMS v.2.4.9 - 2017.06.30. ViggoWeb ©2010-2017