Kvindernes Internationale Bededag
Forside
Bededag
Arrangementer
Kvindebededag -> Arrangementer -> Arrangementer i DØK -> Lones Kaffedåse i brug igen    Share
Log ind


Fejring af jubilæet 10. august 2019

50 års jubilæum - Danmarks Økumeniske Kvindekomité

Inspirationsdage 2019

Lones Kaffedåse i brug igen img_system/navi_prev_000000.png

Bededagslogo

Arrangementer i DØK


Lones Kaffedåse i brug igen


lone_jan13.jpg

Lone er ikke iblandt os mere her på jorden, men hendes kaffedåse er stadig i arbejde for at være med til at mætte sultne børn i Malawi!!

På Inspirationsdagen i Nyrup D. 18. januar 2014 blev der indsamlet kr. 793,50 og på Inspirationsdagen i Rønne d. 25. januar 2014 blev der indsamlet kr. 767,50.

Disse penge bliver sendt til "Wells of Joy", som Ethel Changa (tidligere formand for Bededagen i Malawi) og hendes frivillige, ulønnede medhjælpere har valgt at kalde deres arbejde.

LÆS OM HISTORIEN BAG KAFFEDÅSEN HER:

Lone Clausen er en gæv pige fra Nakskov, som gennem flere år har samlet 5-kroner ind i sin kaffedåse. Lone har det princip, at hun hver gang efter endt indkøb, tømmer sin pung for 5-kroner og kommer dem i en kaffedåse. Lone kan ikke få sig selv til at bruge en 5-kr. nogen steder, for den skal hjem i kaffedåsen! I løbet af et år bliver det til rigtig mange 5-kr. Hvert år på Fællesskabets Dag i Svendborg medbringer Lone sin kaffedåse.

Her foregår så den sidste indsamling mellem deltagerne, som tømmer pung og lommer for mønter. I år var der kr. 2.450,50 i kaffedåsen. Beløbet går til daglig bespisning (majsgrød) af 150 børn i Malawi. Deres forældre er enten for syge til at tage sig af dem eller døde, og så bor de hos bedsteforældre eller andre familiemedlemmer. I dagtimerne kommer de hver dag i et børnecenter, som blev startet af to bededagskvinder. Det hedder "Wells of Joy" (Glædens Kilder).

Vi er som bekendt ikke længere i stand til at afholde Fællesskabets Dag i Svendborg. I stedet for går vi over til at holde Inspirationsdage i de forskellige landsdele. Vi vil derfor opfordre alle, der afholder Inspirationsdage til at oprette en "Lones kaffedåse", og lade den gå rundt på møderne, for derefter at sende pengene til DØK. Det er et godt initiativ, Lone har taget gennem årene, og det synes vi bestemt ikke skal stoppe.


 Nekrolog over Lone fra Nakskov

Dato  31-08-2012img_system/navi_next_000000.pngTop

Danmarks Økumeniske Kvindekomite
Kvindernes Internationale Bededag
Kontakt
E-mail formand(at)kvindebededag.dk
E-mail webmaster webmaster(at)kvindebededag.dk
MMX-CMS v.2.4.9 - 2017.06.30. ViggoWeb ©2010-2017