Kvindernes Internationale Bededag
Velkommen
Bededag
Arrangementer
Kvindebededag -> Arrangementer -> Arrangementer i DØK -> Fejring af jubilæet 10. august 2019    Share
Log ind


Fejring af jubilæet 10. august 2019 img_system/navi_prev_000000.png

50 års jubilæum - Danmarks Økumeniske Kvindekomité

Inspirationsdage 2022

Bededagslogo

Arrangementer i DØK


Fejring af jubilæet 10. august 2019


jubilæumsgæster.jpg
Jubilæumsgæsterne.

DØK’s 50 års jubilæum

Lørdag den 10. august 2019 fejrede Danmarks Økumeniske Kvindekomité 50 års jubilæum. Dagen blev fejret i Skt. Hans Kirkes lokaler i Odense med gæster fra det meste af Danmark. En glædelig dag, hvor næstformand Ellen Hedelund styrede os igennem sang, taler og indslag. Dorte akkompagnerede ved klaveret og dagen blev indledt med "Lysets engel går med glans".

jubilæum_2019: ingelise_jubilæum.jpg

Velkomsttalen blev holdt af Inge-Lise Lollike, DØK’s nyligt afgåede formand. Hun havde    desuden hilsner fra bededagspartnerlandene Ukraine, Malawi og Litauen. Også Færøerne havde sendt en lykønskning til DØK. Inge-Lise lagde vægt på, at vi via bededagen er en del af et stort fællesskab for kvinder, hvor vi beder for hinanden og os selv. (Se link herunder).

Hovedtaler var verdensformanden Laurence Gangloff, som var fløjet ind fra Frankrig, for at fejre dagen med os. Bevægelsen kan i år fejre 100 års jubilæum og har også eksisteret i Danmark i mere end 50 år, det var bare ikke organiseret på landsplan tidligere.

Laurence brugte i sin tale en personlig fortælling om, hvordan hun første gang havde læst op til bededagen i forbindelse med sin konfirmationsforberedelse. Hvordan denne oplevelse havde været med til at styrke hendes selvtillid og en opfordring til, at vi på den måde inddrager de unge i bededagen.jubilæum_2019: laurenceg_jubilæum.jpg

Hun tog udgangspunkt i de vejledende principper for arbejdet med bededagen. (Se link herunder).

"Vi kvinder er udfordret til at lære og forstå den bøn, som kommer fra andre steder i verden. Gennem den oplyste bøn åbner vi vores hjerter. Gennem den oplyste bøn åbner vi vore sind."

Hun fortalte en historie, hvor oplysning førte til handling. En kvinde som efter bededagsfortællingen fra Surinam, hvor en del af fokus var at værne om miljøet, havde ændret adfærden i menigheden, så de hver bragte deres egen ske med til fælles måltider i stedet for at anvende engangsplastic bestik.

Så bededagens historie er, at bøn og ofring er sammen, og sammen kan det omsættes til aktivitet.

 Else Dahl som gennem mange år har været aktiv i forbindelse med bededagen via Metodist Kirken i Odense havde skrevet en dejlig sang til lejligheden. Den blev sunget med glæde og kan bestemt anvendes igen. (Se link herunder).

jubilæum_2019: ellenmg_jubilæum.jpgDagen blev rundet af med tale af Ellen Margrethe Gylling, nuværende formand for DØK. Hun har altid været engageret i økumenisk arbejde, så hun glæder sig over at have fået arbejdstøjet på i DØK. Ellen Margrethe Gyllings vision er, at mange unge kvinder må blive tændt af opgaven om at bringe evangeliet ud på tværs af kirkegrænser og alle andre grænser. Hun vil gøre, hvad hun kan for at prikke så mange som muligt på skulderen og sige "Se her, her er lige en opgave til dig".

Vi sender mange tak til alle gæster, alle der sendte os kærlige tanker på dagen og til alle, der gav en hjælpende hånd i festudvalget, med maden, med tolkning og andre opgaver.

Sissel Madsen

 

 


 Hilsner
 Jubilæumssang: En bevægelse for kvinder
 Vejledende principper for Kvindernes Internationale Bededag

Dato  07-09-2019img_system/navi_next_000000.pngTop

Danmarks Økumeniske Kvindekomite
Kvindernes Internationale Bededag
Kontakt
E-mail formand(at)kvindebededag.dk
E-mail webmaster webmaster(at)kvindebededag.dk
MMX-CMS v.2.4.9 - 2017.06.30. ViggoWeb ©2010-2017